StiffnoGraph

 

Wij werken met de StiffoGraph

De StiffnoGraph biedt de mogelijkheid om op een snelle manier (als eerste screening) via de microcirculatie in de vinger een indicatie te krijgen van de conditie van de aderen. Uiteraard is soms aanvullende diagnostiek nodig en kan het nodig zijn om U door te verwijzen naar een huisarts.  De meting is volledig pijnloos en niet-invasief, en de uitslag is al binnen twee minuten bekend. U krijgt hiermee een goede indruk van de mate van stijfheid van de aderen. De ‘Stiffness-score’ op een schaal van 1-6 biedt een praktisch hulpmiddel bij het opstellen van een individueel adviesplan met leefstijl-, voeding- en suppletieadviezen. De meting en eenvoudige visuele weergave van het apparaat kan motiverend werken om het adviesplan samen met U de ( leefstijl en voedingsadviezen) nauwgezet te volgen. Naast de stijfheid van de bloedvaten, meet de StiffnoGraph tegelijkertijd de hartslag en de zuurstofsaturatie van het bloed. Het apparaat is uiterst gebruiksvriendelijk en kan zowel bij volwassenen als bij kinderen toegepast worden. U mag bij de meting geen nagellak op Uw vingers hebben,anders kan de meting niet plaatsvinden.

 

Wist U Dat!

Het proces van verstijving en verkalking dat zich afspeelt in de middelste laag van de vaatwand, wordt ook wel aangeduid door de medische term árteriosclerose’. Hierbij gaat onder meer elastinevezels verloren en worden calciumzouten afgezet wat leidt tot een progressieve vermindering van elasticiteit van de slagader. Arteriosclerose moet echter niet verward worden met de term ‘atherosclerose’ (ook wel ten onrechte ‘aderverkalking’genoemd). Atherosclerose vindt met name plaats in de binnenste laag en wordt gekenmerkt door de vorming van vet- en cholesterolophopingen (plaques) en ontstekingsreacties. Dit resulteert uiteindelijk in vernauwing van het betreffende vat. Bij arterioclerose treedt geen vernauwing op van het vaatlumen,het gaat hierbij primair om een verlies van elasticiteit.

De StiffnoGraph is ontwikkeld door  Prof. Dr. Cees Vermeer,  wetenschappelijk directeur van Vitak Innovation in Life Sciences,een bedrijf voortgekomen uit de Universiteit van Maastricht. Vermeer houdt zich al 40 jaar bezig met het verbeteren van de volksgezondheid door optimalisering van inname van micronutriënten en heeft meer zich vooral gericht op vitamine K. Hij heeft meer dan 400 wetenschappelijke publicaties op het gebied van hart- en vaatziekten op zijn naam staan.

Let op U mag niet zomaar vitamine K gaan gebruiken, wij zullen U dan ook altijd bij twijfel vragen welke medicatie U gebruikt, en kunt U dit met Uw huisarts of behandelaar (Therapeut dus met ons) bespreken.

Wij testen U op de praktijk of bij U thuis, tijdens een consult, Teven kunnen wij ook Uw bloeddruk even meten, vraagt U hier dan wel even om, zodat wij de bloeddrukmeter mee kunnen nemen, onze bloeddrukmeter is geijkt en is van het merk Omron welke ook vaak wordt gebruikt bij de huisarts.