Daglichttherapie

Daylight Power

De Daylight Power is een effectief apparaat.
Het probleem is een tekort aan daglicht en dus moet het soort licht dat bij de behandeling wordt gebruikt het daglicht zoveel mogelijk benaderen. De term waarmee wij het soort licht aanduiden is de kleurtemperatuur van het licht, die wordt uitgedrukt in graden Kelvin (°K). De Daylight Power levert licht van 5800°K tot 6000°K. Dit komt overeen met de kleurtemperatuur van daglicht.
Hoeveelheid licht
Naast het soort licht is de hoeveelheid licht van groot belang. De hoeveelheid licht wordt uitgedrukt in de waarde: Lux. Algemeen wordt aangenomen dat een waarde van 10.000 Lux noodzakelijk is om een goed resultaat te bereiken. Uiteraard voldoet de Daylight Power aan dat criterium. Men kan de Daylight Power zo vaak gebruiken als men wil. Het licht bevat geen ultraviolette of infrarode straling. Voor een effectieve werking dient men het apparaat minimaal 5 dagen achter elkaar te gebruiken. In de regel heeft de behandeling na 7 tot 10 dagen effect. De dagelijkse gebruiksduur is afhankelijk van de afstand. Bij 20 cm ongeveer 30 minuten en bij 75 cm ongeveer 2 uur. Men hoeft niet continu in de lamp te kijken zolang het licht maar op de ogen valt. Men kan dus rustig een boek lezen of handwerken gedurende het lichtbad. Af en toe even recht in het licht kijken is dan voldoende.

Behandeling bij sombere buien, vermoeidheid, een futloos gevoel, voldoende slaap zonder dat u er van opknapt en onverklaarbare toename van eetlust resulterende in gewichtstoename. De klachten staan bekend als winterblues.

Het apparaat is ook uitstekend geschikt voor gebruik bij ploegendiensten , als men ’s avonds en /of ’s nachts moet werken. Ook indien men last heeft van slaap/waak stoornissen kan de Daylight Power de oplossing zijn.

U kunt dit apparaat bij ons huren voor 10 dagen. Dit is gelijk aan 1 kuur. Huurprijs en voorwaarden op aanvraag.